Initiatief

De Vleermuizenwerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging wil met dit initiatief graag de verblijfslocaties van de gebouwbewonende laatvlieger (maar ook andere vleermuissoorten) beter in beeld brengen. Meer informatie over vleermuizen is op de site Vleermuis.net te vinden.

Met dit initiatief worden foto’s samen gebracht van panden waarin vleermuizen verblijven. Door deze te voorzien van belangrijke informatie, kan er een nog beter beeld ontstaan, waardoor verblijfplaatsen van gebouwbewonende vleermuizen hopelijk beter gevonden, herkent en daarmee beschermd worden.

Wij vragen iedereen om diverse zaken te vermelden bij de foto’s zodat iedereen hiervan kan leren en daardoor vleermuizen beter beschermd raken.

Met het gepresenteerde overzicht pretenderen we ZEKER NIET volledig te zijn waar laatvliegers en andere gebouwbewonende soorten kunnen verblijven, noch qua locaties. Paarverblijven van dwergvleermuizen heeft niet de aandacht van deze website, noch ondergrondse winterverblijven.

Door dit korte formulier in te vullen, kunnen tot 5 foto’s van de verblijfplaats geupload worden. Een printscreen van GoogleStreetview kan ook voldoen, mocht je geen foto van de verblijfplaats hebben. Dit dan graag vermelden bij de naam fotograaf.

De initiatiefnemers,

Bart Noort, Niels de Zwarte en René Janssen

PS: Voor vragen, contact René, Bart en/ of Niels